ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δραστικές μειώσεις συνδρομών ΤΩΡΑ


Έφθασε η ώρα που ο Τεκτονισμός οφείλει , περισσότερο από ποτέ, να επιδείξει την κοινωνική του ευαισθησία και για τα μέλη του.

Είναι πια κοινό μυστικό ότι να νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με έναν ανηλεή φορολογικό – οικονομικό πόλεμο, περιορίζοντας τις δαπάνες τους δραστικά, στο μέτρο του δυνατού, προκριμένου να καλύψουν τις βασικές τουλάχιστον ανάγκες τους. Η οικονομία που βυθίστηκε στην ύφεση το 2009 όχι μόνο δεν λέει να δείξει στοιχεία ανάκαμψης αλλά όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να συρρικνώνεται και το 2013. Οι προβλέψεις θέλουν , το 2012, την ανεργία να ξεπερνά το 20%. Οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται και η ψυχολογική πίεση που ασκείται σε όλους είναι ανυπόφορη.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οφείλουν οι Τεκτονικές Δυνάμεις να περικόψουν δραστικά συνδρομές και μύητρα. Δεν μπορεί ο Τεκτονισμός μπροστά στις σημερινές συγκυρίες να δείξει ανάλγητος και απρόθυμος. Οι αντοχές των αδελφών έχουν σχεδόν εξαντληθεί και όλοι έχουμε το δίλλημα μπροστά μας για το τι θα κάνουμε. Και το δίλλημα δεν είναι μόνο ηθικό, κατά πόσο δηλαδή μπορεί ένας Τέκτονας να δίνει σε συνδρομές 300 – 400 ευρώ το χρόνο σε όταν ο κόσμος πεινάει, αλλά και πρακτικό καθώς δεν γνωρίζουμε εάν σε λίγο καιρό θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές μας ανάγκες και υποχρεώσεις.

Ας μην αφήσουν οι Τεκτονικές Δυνάμεις τα γεγονότα να τους ξεπεράσουν διότι εάν ένα σύστημα δεν εναρμονίζεται με τις κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες απαξιώνεται και οδηγείται στα αζήτητα.