ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Γραμμένο στην Πέτρα



Κινούμενος στα χνάρια του Dan Brown ο Richard Cassano πρόκειται να εκδώσει ένα βιβλίο όπου παρουσιάζει ένα κρυφό Τεκτονικό κώδικα ο οποίος αποτυπώνεται στους Γοτθικούς ναούς ανά την Ευρώπη.

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι πρόκειται για ένα κώδικα ο οποίος αποτυπώθηκε από τους Τέκτονες , κρυφά, κατά την κατασκευή των ναών.

‘’Στόχος των Τεκτόνων ήταν να τιμήσουν τη γνώση και τη σοφία’’ λέει ο Cassano. ‘’Αυτό βέβαια είχε γίνει αντιληπτό κατά κάποιον τρόπο από την Καθολική εκκλησία η οποία πάντοτε κρατούσε μια αρνητική στάση απέναντι στους Ελευθεροτέκτονες.’’ ‘’Το ειρωνικό ’’ καταλήγει ο Cassano ‘’είναι ότι οι Ελευθεροτέκτονες έχουν μεγαλύτερη σχέση με τον Ιησού και τις θεωρίες του απ’ ότι η ίδια η επίσημη εκκλησία’’.


Για εκείνους που ενδιαφέρονται για πολιτιστικές ομοιότητες, απόκρυφη αρχιτεκτονική, συγκριτική φιλοσοφία, αρχαίες θρησκείες και συμβολισμό, απόκρυφη ιστορία, το έργο του Cassano θα τους ενθουσιάσει.

Να αναφέρουμε ότι ο Cassano είναι ειδικός στον απόκρυφο συμβολισμό ενώ έχει σπουδές και στην φιλοσοφία.

Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει, αρχικά στην Αγγλική γλώσσα, στις αρχές του Σεπτέμβρη. Εκτιμούμε ότι θα δώσει στους αδελφούς πολύ τροφή για σκέψη και έρευνα.