ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Όλοι στην ίδια Στοά


Στην ίδια Στοά ένας Μουσουλμάνος, ένας Ορθόδοξος και ένας Εβραίος; Μήπως αυτό είναι αστείο; Όχι δεν είναι αστείο είναι μια πραγματικότητα η οποία αν και στηρίζεται σε μια βασική αρχή του Ελευθεροτεκτονισμού δεν έβρισκε τα περασμένα χρόνια μεγάλη εφαρμογή καθώς υπήρχε η τάση να δημιουργούνται Στοές όπου οι αδελφοί είχαν θρησκευτική ταύτιση.

Τα τελευταία χρόνια ,όπως λένε ειδικοί ερευνητές, οι δεκαετίες παρακμής του Τεκτονισμού σταμάτησαν και έχει αρχίσει η ανάπτυξη καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νέων μελών και μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 35-40 ετών. Επίσης πέρα από τις θρησκείες που προαναφέραμε εισέρχονται και Ινδουιστές, Βουδιστές κ.α.

O Ramsay El ATM μουσουλμάνος Λιβυκής καταγωγής αναφέρει χαρακτηριστικά ΄΄ Όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια όταν ο καθηγητής μου μου μίλησε για τον Ελευθεροτεκτονισμό. Μελετώντας διαπίστωσα ότι δεν έρχεται σε σύγκρουση με την πίστη μου. Στη Στοά μου οι περισσότεροι είναι Χριστιανοί , αυτό όμως δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα καθώς η μόνη προϋπόθεση είναι η πίστη σε ένα ανώτερο Ον το οποίο όμως δεν προσδιορίζεται. ΄΄