ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ώρα αποφάσεων για την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος




(Σημ. Blog  :Εν ‘όψη της  αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων  (ΣΓΥ)της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος αναδημοσιεύουμε από το Blog Tekton 33 διαπιστώσεις αλλά και ερωτήματα που θα πρέπει αύριο το βράδυ, μετά  το πέρας της συνεδρίασης ,να έχουν απαντηθεί . Διαφάνεια  τώρα. )

Μετά τα όσα πρόσφατα συνέβησαν στην οδό Ερεσσού ζητήσαμε τον άμεσο έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές με στόχο τόσο να εντοπισθούν οι παρατυπίες και οι υπεύθυνοί τους όσο κυρίως για να αποκατασταθεί η αρνητική αξιοπιστία της ΕΜΣΤΕ.
Κατά το παρελθόν είχαν συμβεί πολλά και μεγάλα σκάνδαλα που προκάλεσαν τεράστια περιουσιακή και ηθική ζημιά στην ΕΜΣΤΕ.
Δεν υπήρξε έλεγχος αυτών, όπως δεν υπήρξε εντοπισμός των υπευθύνων και αναζήτηση της αποζημίωσης την οποίαν έπρεπε να καταβάλλουν, για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκάλεσαν.
Οι αδελφοί πάντα πλήρωναν τα σπασμένα.
Η απουσία κάθε σοβαρού ελέγχου και η παράλειψη της αναζήτησης των αποζημιώσεων από εκείνους που τις προκάλεσαν, κατέστρεψε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας της και επέριψε την μομφή της απιστίας σε εκείνους τους διοικητές που αν και είχαν υποχρέωση να προστατεύσουν την περιουσία και τα δικαιώματα της ΕΜΣΤΕ, δεν το έπραξαν.
Επί πλέον δεν λήφθηκαν σοβαρά μέτρα προστασίας της περιουσίας και των οικονομικών της, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων και να δημιουργηθεί περιβάλλον περιουσιακής ασφάλειας και διαχειριστικής αξιοπιστίας.
Οι παραπάνω πράξεις και παραλείψεις εμπέδοσαν την πεποίθηση ότι η ΕΜΣΤΕ είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου δεν υπάρχει καμιά προστασία για τα χρήματα των αδελφών.
Τα περιουσιακά σκάνδαλα δεν ήσαν τα μόνα.
Υπήρξαν πολλών ειδών σοβαρές παρανομίες η παρατυπίες.
Όμως το οικονομικό θέμα έχει ιδιαιτερότητες που το καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο και άμεσο.
Για τα όσα συνέβησαν πρόσφατα, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά εν όψει μάλιστα του οδυνηρού παρελθόντος αλλά και των γεγονότων με τα οποία συνέπεσαν και που ήταν η διάρρηξη να γίνει την σπάνια εκείνη μέρα που υπήρχε αφύλακτο στα γραφεία ένα τόσο μεγάλο ποσό, οι παραιτήσεις των θησαυροφυλάκων η οι αρνήσεις τους να παραλάβουν προτού υπάρξει καταγραφή του τι θα παρελάμβαναν, καθώς και η παραίτηση του Μ.Δ. Αθήνας.
Παραθέτουμε μερικά από τα ερωτήματα
Γιατί δεν ήταν κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογ/μό ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό
Ποιός είχε την ευθύνη κατάθεσής του σε τραπεζικό λογαριασμό ( από ποιό ποσό) και ποιός την ευθύνη φύλαξής του;
Ποιός και επί πόσες ημέρες συγκέντρωνε αυτό το ποσό, από ποιούς και κατ’ εντολή τίνος και γιατί δεν εγένοντο σταδιακές καταθέσεις στην τράπεζα;
Ποιά είναι τα σχετικά παραστατικά έγγραφα του καταβαλόντα και του λαβόντα το άνω ποσό η τα επί μέρους ποσά που το απαρτίζουν και ποιοί τα εκδίδουν και υπογράφουν και πότε;
Υπάρχει τραπεζικός λογ/μός, σε ποιό όνομα και με βάση ποιά απόφαση;
Γιατί δεν ήταν καλά ασφαλισμένη η πόρτα απ’ όπου έγινε η διάρηξη;
Γιατί δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας και συναγερμού σε ένα κτίριο όπου φυλάσσονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;
Υπήρχαν και ήσαν ενημερωμένοι για τα παραπάνω ο Μ.Δ., ο Μ.Γ. η και άλλοι αρμόδιοι και τι έπραξαν, αν ήσαν ενημερωμένοι και αν δεν ήσαν γιατί δεν ήσαν ενημερωμένοι;
Τι έχει να πει ο εκλεγμένος Μ.Θ. για να ενημερώσει τον κόσμο.
Μπορεί να υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, ένα όμως είναι βέβαιο ότι ο Μ.Δ., ο Μ.Γ. και πρώην Μ.Δ., καθώς και η εμπειρότατη υπάλληλος της Γραμματείας δεν είναι άμοιροι ευθυνών.
Οφείλουν να παραιτηθούν αμέσως γιατί δεν έκαναν όσα έπρεπε να είχαν κάνει ώστε να προστατευθεί η περιουσία των αδελφών και η αξιοπιστία της ΕΜΣΤΕ.
Όλοι τους εγνώριζαν την προ δεκαετίας περίπου καταστροφική ζημία που είχε υποστεί η ΕΜΣΤΕ και ψίθυροι δικαιολογιών δεν μπορεί να υπάρξουν, την στιγμή μάλιστα που το Τάγμα αντιμετωπίζει σωρεία άμεσων και μεγάλων προβλημάτων που απειλούν την ίδια την ύπαρξή του.
Η εμπιστοσύνη των αδελφών στο πρόσωπό τους έχει κλονισθεί ανεπανόρθωτα.
Το δοβλέτι έχει παραδοσιακούς τρόπους να αντιμετωπίζει τους κινδύνους.
Το καρότο, το μαστίγιο και τις επιτροπές.
Αν θέλετε ένα θέμα να αντιμετωπισθεί σφαλερά η να μη λυθεί ποτέ, κάντε επιτροπές.
Επιτροπές σπουδαίων και ανεπίληπτων, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα λύσουν το θέμα, αλλά θα είναι και οι καλλίτεροι συνεργοί των υπευθύνων εις το να μη λογοδοτήσουν ποτέ.
Αυτά δεν είναι δικοί μας ισχυρισμοί και σκέψεις.
Είναι η ίδια η ιστορία της ΕΜΣΤΕ και της σειράς των σκανδάλων της.
Έτσι είναι βέβαιο ότι για το κατάντημα της ΕΜΣΤΕ οι επιτροπές διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο και τώρα μπορούμε κάλλιστα μετά από τόσα χρόνια να δούμε τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν ήταν παρά η συγκάλυψη και η συνευθύνη.
Και για να μην θεωρηθούμε υπερβολικοί ας ρωτήσουμε και ας μας απαντήσουν οι επιτροπές η όποιος θέλει.
Γιατί δεν είναι μέλη του Σωματείου ΚΛΕΙΔΟΛΙΘΟΣ όλα τα μέλη της ΕΜΣΤΕ ανεξαιρέτως
Υπ’ όψιν ότι το παραπάνω σωματείο έχει στην κυριότητά του το πολύπαθο κτήριο της οδού Ερεσσού για το οποίο έχουν δαπανηθεί κολοσσιαία ποσά, προερχόμενα από τους αδελφούς.
Γιατί οι παρελθούσες και η τωρινή διοίκηση δεν φρόντισε να είναι μέλη του Σωματείου όλοι οι αδελφοί, που πλήρωναν ένα τσουβάλι λεφτά.
Τι έπραξαν για την υπόθεση του οικοπέδου της οδού Αρτέμωνος.
Τι έπραξαν για για την αποκατάσταση της ζημίας από την υπεξαίρεση δεκάδων εκ δραχμών.
Τι έπραξαν για την πυρκαιά κλπ κλπ
Ποιοι ευθύνονταν για την υπόθεση Ζ. και για τα εκατομμύρια που καταβλήθηκαν.
Γιατί καταλογίσθηκε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την εφορία που πλήρωσαν οι αδελφοί
Ποιανών λάθη πλήρωναν και γιατί δεν πλήρωσαν αυτοί που τα κάνανε.
Μήπως τα κάναμε όλοι μαζί κατά το όλοι μαζί τα φάγαμε
Πόσες επιτροπές είχαν γίνει για τα παραπάνω.
Όλα με επιτροπές σκεπάσθηκαν.
Άνθρωποι που γλύφανε για να αποσπάσουν κάποιο χρυσαφί τσίγκο η άσχετοι και φοβισμένοι φουκαράδες δώσανε ανοχή η και στήριξη στα λαμόγια και απατεώνες τύπου Δαμ…λη, που κατέστρεψαν την αξιοπιστία του Τάγματος.
Ψάξτε να βρείτε τους πρώτους απολογισμούς και ισολογισμούς της ΕΜΣΤΕ και θα δείτε σε ποιούς έπρεπε να ανήκει το κτήριο.
Ψάξτε να βρείτε ποιος εκλεγμένος ελεγκτής αρνήθηκε να υπογράψει τον οικονομικό απολογισμό του 1987 της ΕΜΣΤΕ και γιατί.
Ψάξτε να βρείτε γιατί έφυγε η ιδρυτική στοά ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ όπως και δεκάδες αδελφοί και γιατί.
Ψάξτε να βρείτε ποιο ήταν το έργο των 6 τελευταίων Μ.Δ. κατά την ίδρυση της ΕΜΣΤΕ (Ούτε μια στοά δεν είχαν δημιουργήσει και τρεις εξ αυτών η δεν είχαν μυηθεί καν η ήσαν εταίροι)
Ψάξτε να βρείτε ποιοί είχαν ανεχθεί και στηρίξει τον μεγαλοαπατεώνα Δαμ….., κλπ λαμόγια η ήσαν στις σχετικές επιτροπές και θα δείτε να ξεδιπλώνεται μπροστά σας όλο το παζλ της δημόσιας ξεφτίλας και της μοίρας της ΕΜΣΤΕ.
Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε διορίστε μια επιτροπή να τα βρεί.
Ήρθε ήδη η δωδεκάτη ώρα.
Αυτή τη στιγμή απαιτούνται άνθρωποι έμπειροι, με αποφασιστικότητα και πυγμή, ικανοί να εμπνεύσουν και να δώσουν ενωτικό δημιουργικό όραμα.
Οι επιλογές είναι πάντα δικές μας. Οι επιτροπές όχι.