ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Εξώδικος Επιστολή προς Μεγάλο Αξιωματικό της ΕΜΣΤΕ




(Αγαπητοί φίλοι του Blog. Η παρακάτω εξώδικος επιστολή δημοσιεύεται κατόπιν σχετικής αδείας του συντάκτη. Η μόνη αλλαγή που έγινε από την συντακτική ομάδα είναι η αφαίρεση του ονόματος του παραλήπτη για τυπικούς λόγους 

Εξώδικος Επιστολή

Προς τον κο ………………..Πρώην Αντιπρόεδρο, Πρόεδρο (Μεγάλο Διδάσκαλο) και νυν Γενικό (Μεγάλο) Γραμματέα της άτυπης ένωσης προσώπων με τον τίτλο Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και των θυγατρικών και αδελφών αυτής άτυπων ενώσεων που υπό την υψηλή της διεύθυνση στεγάζονται στο επί της οδού Ερεσού 38 Α κτιρίου στα Εξάρχεια.

 Αγαπητέ φίλε ……... Επί πολλά χρόνια είμαι μέλος σε υπό την αιγίδα της ΕΜΣΤΕ ομάδες (στοές) που στεγάζονται στην οδό Ερεσού . Σε όλες αυτές είχες και έχεις σταθερά ενεργό ρόλο στην διοίκησή τους. Πριν από μερικά χρόνια μας πληροφόρησες ότι η Εφορία έβαλε ένα πρόστιμο 80.000 ευρώ για παρατυπίες στον φόρο αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου. Ο Φόρος αυτός επιμερίστηκε και πληρώθηκε από όλους μας μέσω των συνδρομών που δίνουμε προς την Εθνική Μεγάλη Στοά και με υποτιθέμενες δωρεές ως «Εισφορά για το Κτήριο» για να υπάρχει - όπως μας είπατε- η φορολογική νομιμοποίηση. Επειδή υπάρχει η φήμη ότι το κτήριο ανήκει σε έναν σύλλογο με την ονομασία Κλειδόλιθος όπου όλοι νομίζαμε, όπως έλεγες, ότι είμαστε αυτοδίκαια μέλη και η συνδρομή που εισπράττει η ΕΜΣΤΕ είναι σαν συνδρομή και για τον σύλλογο (που δεν εμφανίζει επίσημα συνδρομές), αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως δεν είναι έτσι και επειδή δεν γνωρίζουμε νομικά και διοικητικά όσο εσύ που κατέχεις τα ανώτατα αξιώματα για περισσότερο από δέκα χρόνια, σε ρωτάμε με την πείρα σου ως επί σειρά ετών πρόεδρος και τώρα Γενικός (Μεγάλος) Γραμματέας να μας πληροφορήσεις: - Είναι το κτήριο περιουσία του Κλειδόλιθου; - Ποιοι αποτελούν τη διοίκησή του; - Πως και από ποιους εκλέγεται η διοίκηση; - Ποιοι είναι τα μέλη του; - Πως γίνεται κάποιος μέλος, χωρίς να υποβάλλει αίτηση; - Ποιοι είναι ταμειακώς εντάξει; Δεν μου αρέσει η σχετική έκφραση αλλά είμαι υποχρεωμένος να επιφυλαχτώ των Νομίμων δικαιωμάτων μου καθώς και των δικαιωμάτων όσων αδελφών με εμπιστεύτηκαν και να σε πληροφορήσω ότι αν δεν έχουμε απάντηση εντός 48 ωρών θεωρούμε πως μας δίνεις το δικαίωμα να πράξουμε κατά συνείδηση.

 Φιλικά Άγγελος Μπαβέλας