ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΕΜΣΤΕ - Επιτροπή Μονίμων Σισυφιακών Ταξιδευτών Εξωτερικού.

(Το παρακάτω κείμενο ανήκει σε φίλο του Blog . Το δημοσιεύουμε όπως ακριβώς το έστειλε.)



Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για αυτό που συμβαίνει με τα Ταξίδια που πραγματοποιούν στο Εξωτερικό οι διοικήσεις των Τεκτονικών Ταγμάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη σπατάλη η οποία δεν θα έπρεπε να γίνεται σ ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Δεν θα μιλήσω γενικά και αορίστως αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΜΣΤΕ ,στην οποία και ανήκω. Θα έλεγα ότι μερικοί έχουν προσδώσει μια άλλη ερμηνεία στα αρχικά ΕΜΣΤΕ σε : Επιτροπή Μονίμων Σισυφιακών Ταξιδευτών Εξωτερικού. Το Σισυφιακών προέρχεται από την αρχαία Ελληνική μυθολογία. Όπως ο Σίσυφος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια σπρώχνοντας το βράχο μέχρι την κορυφή του βουνού και την τελευταία στιγμή του γλιστρούσε και κατρακυλούσε στην πλαγιά έτσι και κάποιοι υπεύθυνοι της ΕΜΣΤΕ βολοδέρνουν δεξιά και αριστερά χωρίς να παράγουν ουσιαστικό έργο.

Νομίζω ότι οι διεθνείς σχέσεις σαφώς και δεν είναι κακές και εξάλλου αποτελούν στοιχείο της Τεκτονικής παράδοσης. Όμως μπορείς, αντί για μια επίσκεψη στην Νότιο Αφρική, να στείλεις μια επιστολή αναφερόμενος ότι δεν μπορείς να παραβρεθείς λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Και εάν δεν το πιστεύεις τουλάχιστον κάντο για τα μάτια του κόσμου , για να μην προκαλείς το δημόσιο (τεκτονικό) αίσθημα.

Το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο οι διοικούντες την ΕΜΣΤΕ έχουν πραγματοποιήσει 9 ταξίδια στο εξωτερικό δεν δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω ταξίδια:

10/6/2010 Σκωτία

31/7/2010 Ν. Αφρική

9/10/2010 Connecticut

9/10/2010 Δουβλίνο

11/10/2010 Pennsylvania

20/11/2010 Gabon

3/2/2011 Σκωτία

18/4/2011 Ιταλία

7/5/2011 Εσθονία

Πραγματικά δεν γνωρίζω πόσο κόστισαν. Από τις πτωχές μου όμως γνώσεις πιστεύω ότι θα κάλυπταν τις ετήσιες συνδρομές αρκετών αδελφών οι οποίοι βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.