ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι εξελίξεις στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος

Οι εξελίξεις στην ΕΜΣΤΕ τις τελευταίες ημέρες είναι καταιγιστικές. Οι πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια είναι πολλές και βάζουν σε προβληματισμό τον κάθε σκεπτόμενο αδελφό.

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι πριν από 8 μήνες ,περίπου ,έγινε ληστεία στην Επαρχιακή Μεγάλη Στοά της Βορείου Ελλάδος όπου και έκαναν φτερά 5000 ευρώ. Φαίνεται ότι οι ληστές έχουν αδυναμία στην ΕΜΣΤΕ.

Το σημαντικό ζήτημα που ανακύπτει είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων από τους διοικούντες . Είναι λυπηρό αδελφοί να παραιτούνται από την ΕΜΣΤΕ χάριν της ανεπάρκειας ορισμένων που βλέπουν την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ως πεδίο επαγγελματικής δράσης.

Άμεσα οι παλαιότερη αδελφοί θα πρέπει σε συνεργασία με τους νέους να αναλάβουν πρωτοβουλία ενημέρωσης όλως των ενδιαφερομένων προκειμένου όλοι να ενημερωθούν για το πώς έχει η κατάσταση.

Να ασκηθούν πιέσεις για την άμεση παραίτηση του Μεγάλου Διδασκάλου και όσων έχουν εμπλακεί με τον έναν η τον άλλον τρόπο στην αποξήλωση της ΕΜΣΤΕ.

Ενέργειες για την άμεση επαναφορά του ΕΜΔ της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς των Αθηνών αλλά και των αδελφών που παραιτήθηκαν (και πολύ φοβάμαι που θα παραιτηθούν) αυτές τις ημέρες.

Άμεση εκλογή νέου Μεγάλου Διδασκάλου καθώς και όσων θα καταλάβουν σημαντικές θέσεις στο νέο σχήμα διοίκησης.

Ο ΜΔ θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με την παραίτησή του να ανοίξει το δρόμο των εξελίξεων εάν δεν θέλει το όνομά του να ταυτιστεί με την διάλυση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Ευχόμαστε την ύστατη αυτή ώρα να πρυτανεύσει η λογική .