ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΕΜΣΤΕ - Συνταγματικός Τεκτονισμός


Τα γεγονότα στην ΕΜΣΤΕ ,όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, τρέχουν με ρυθμούς που δεν μπορεί εύκολα να τους παρακολουθήσει κανείς. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε αδελφός εκ των έσω, ότι η ΕΜΣΤΕ έχει να δώσει διπλώματα διδασκάλων από το 2007. Προσπαθώντας να βρει ο αδελφός μια άκρη ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε ειδικό χαρτί και ότι σύντομα θα δίνονταν λύση. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε από την ΕΜΣΤΕ σχετική οδηγία που ζητούσε από τις Στοές να δώσουν τα στοιχεία των αδελφών που δικαιούνται δίπλωμα (λες και η Μεγάλη Γραμματεία δεν γνώριζε πόσοι και ποιοι δικαιούνται δίπλωμα) προκειμένου να εκδοθούν. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κανένα δίπλωμα.

Και ερωτούμε. Είναι τυχαίο το γεγονός ή σκόπιμα γίνεται προκειμένου οι αδελφοί να είναι δέσμιοι κάποιον;

Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό τις μη ορθής κατηγοριοποίησης των προτεραιοτήτων είναι το γεγονός ότι από το 2008 δεν δίδεται και το σχετικό βιβλιαράκι με τα τυπικά και των τριών βαθμών που δίνονταν στους Διδασκάλους με αποτέλεσμα να βολεύονται όλοι με φωτοτυπίες. Οικονομική στενότητα; Δεν το γνωρίζουμε. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι οι συνδρομές στην ΕΜΣΤΕ είναι από τις ακριβότερες στον Ελληνικό χώρο καθώς και ότι έσπευσαν να τυπώσουν νέα Συντάγματα και μάλιστα εξαιρετικής καλαισθησίας , πουλώντας τα προς 10 ευρώ έκαστο. Τώρα θα μου πείτε ποιος από τους διοικούντες την ΕΜΣΤΕ (για να μην είμαστε μηδενιστές δεν ανήκουν όλοι σ’ αυτήν την κατηγορία) ενδιαφέρεται για τυπικά και πνευματικό έργο; Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να γνωρίζουν όλοι τους Τεκτονικούς Νόμους και τις υποχρεώσεις προς τη ΕΜΣΤΕ.

Έχει δηλαδή δημιουργηθεί κάτι σαν Συνταγματικός Τεκτονισμός.

ΥΓ. Που να βρεθούν λεφτά για διπλώματα και Τυπικά αφού αν ρίξετε μια ματιά στο επίσημο περιοδικό της ΕΜΣΤΕ τον ΔΙΑΒΗΤΗ θα δείτε ότι έχει μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό τουριστικό οδηγό που στις σελίδες τους μπορείτε να ενημερωθείτε για την Νότιο Αφρική, την Gabon, την Σκωτία, την Εσθονία και ένα σορό άλλους εξωτικούς προορισμούς στους οποίους έχουν ταξιδέψει τα τελευταία χρόνια οι Μεγαλοδιδάσκαλοι και οι συν αυτό.