ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τεκτονισμός και Εξελίξεις- Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ''ΔΕΛΦΟΙ΄΄


(Σημ. Blog: Ακολουθεί επιστολή που λάβαμε από φίλο του blog)

Ευτυχώς, σε όλες τις Τεκτονικές Δυνάμεις,  υπάρχουν και κάποιοι Τέκτονες με όραμα. Δυστυχώς στις περισσότερες από αυτές είναι απελπιστικά μόνοι τους. Παλεύουν ενάντια σε παγιωμένες αντιλήψεις και τακτικές οι οποίες όχι μόνο είναι ξεπερασμένες αλλά και επικίνδυνες. 

Έτσι η τύχη του Τεκτονισμού στην πατρίδα μας βαραίνει τα χέρια των λίγων. Αυτών των λίγων που  έχουν ταχθεί να βγάλουν τον Τεκτονισμό από την απομόνωση και να τον προβάλουν προς τα έξω. Να αποδείξουν εντός και εκτός συνόρων ότι παρά τις δύσκολές συγκυρίες ο Ελληνικός Τεκτονισμός είναι εδώ κοντά στον άνθρωπο και την κοινωνία. Καλούνται να υλοποιήσουν αυτά που οι παραδοσιακοί Τέκτονες (όχι όλοι) αρνούνται συστηματικά να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Στους κόλπους μιας τέτοιας δύναμης είχα την τύχη να βρεθώ πρόσφατα. Ανάμεσα σε Τέκτονες με όραμα και φαντασία, με πάθος και γνώση. Ανάμεσα σε αδελφούς που νωρίς συνειδητοποίησαν ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γεννήθηκαν αγκυλώσεις και προβλήματα και να δούμε μπροστά βάζοντας προτεραιότητες αλλά και στόχους. Ο κόσμος αλλάζει. Η Ελλάδα ως συνήθως αργοπορημένη κινδυνεύει  να χάσει το τρένο για άλλη μια φορά.

Οι  Έλληνες Τέκτονες ήρθε η ώρα να προχωρήσουν σε επιλογές ευθύνης. Στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιλήφθηκαν τις νέες ανάγκες και αναθεωρούν παρωχημένες αντιλήψεις. Κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με φοβίες και αδυναμίες του Τεκτονικού <<Παλαιοκομματικού>> συστήματος. Η κοινωνία προχωρά, αλλάζει , εξελίσσεται. Αν ο Τεκτονισμός δεν καταφέρει να ακολουθήσει αυτήν την εξελικτική πορεία τότε σίγουρα δε έχει τύχη.

Μια τέτοια δύναμη που έχει αφουγκραστεί τις παραπάνω αλλαγές εγκαίρως είναι και το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα των Δελφών . Εδώ και καιρό οι αδελφοί έχουν κατανοήσει ότι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται εντός και εκτός συνόρων αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν κάποιες αντιλήψεις και να τοποθετηθούν σε μια νέα βάση με σεβασμό πάντα στις αρχές και τις παραδόσεις της Ελευθεροτεκτονικής .Όραμα , Γνώση , Αγάπη, Δουλεία  μπορούν να οδηγήσουν τον Τεκτονισμό στο προσκήνιο.