ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Λέσχη Hell Fire - Αγγλία 1700




Σε ολόκληρο τον κόσμο οι μυστικές εταιρείες δημιουργούσαν και δημιουργούν  μεγάλη εντύπωση στο κοινό. Το θέμα που απασχολεί όμως πολλούς ερευνητές είναι που σταματάει η αλήθεια και που αρχίζει ο μύθος. Μια τέτοια μυστική εταιρεία ,που ακόμη και σήμερα δεν έχει πέσει φως στη δράση της, είναι και η Λέσχη Hell Fire που ιδρύθηκε το 1700 στην Αγγλία.

Ιδρυτής της Λέσχης ήταν ο Sir Francis Dashwood, ένας άνθρωπος παρορμητικός και αρνητικός απέναντι στις θρησκείες και ειδικά τον καθολικισμό. O   Dashwood και οι φίλοι του είχαν δημιουργήσει και ένα είδους εκκλησίας όπου οι ίδιοι έπαιζαν το ρόλο των <<μοναχών>>.  Το <<μοναστήρι>> τους όμως είχε και μια ιδιαιτερότητα. Δέχονταν στις τάξεις του και γυναίκες. Από κυρίες της υψηλής κοινωνίας μέχρι πόρνες. Ίσως γι ΄αυτό κυκλοφορούσαν και πολλές φήμες όπου έκαναν λόγο για όργια . Οι κατηγορίες μάλιστα έφθαναν μέχρι και σε δολοφονίες ανθρώπων.


Ποια ήταν όμως τα μέλη της Λέσχης.  Εκτός από τον Sir Francis Dashwood ήταν ο Μαρκήσιος του Grandy  ο Κόμης του Bute, ο Thomas Potter γιος του Αρχιεπισκόπου του Canterbury , ο Κόμης του Sandwich, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας. Οι φήμες μάλιστα ανέφεραν ότι μέλος της λέσχης υπήρξε και ο Benjamin Franklin καθώς συνδέονταν με αρκετά μέλη.


Η φήμη της Λέσχης είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς τα μέλη της κατείχαν σημαντικές θέσεις.  Τελικά η Λέσχη διαλύθηκε και οι ευγενείς κύριοι μεταπήδησαν στον Ελευθεροτεκτονισμό.  Πολλοί είναι οι ερευνητές που υποστηρίζουν ότι η αδελφότητα μεταφέρθηκε στην Αμερική όπου συνεχίζει έως σήμερα την δράση της.