ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟΑΣ ΠΛΑΤΩΝ



Εορτή κοπής πίτας στη Στοά ΠΛΑΤΩΝ17 Ιανουαρίου ημέρα εργασιών και σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, ημέρα εορτής , ημέρα χαράς και αγάπης, διότι εθιμικά  από παλιά, εορτάζουμε την κοπή της Βασιλόπιτας που είναι η χειμωνιάτικη ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί με τις οικογένειές μας, συγγενείς φίλους και γνωστούς στους οποίους ο Τεκτονισμός , όσο τον γνωρίζουν μαζί μας,  δεν τους προκαλεί φόβο και δεν τους φέρνει απέναντί μας,  αφού διαπιστώνουν με την παρουσία τους, την αγαθότητα της ιδεολογίας μας και τα ηθικά Χριστιανικά πιστεύω μας.

49 Αδελφοί και οι άλλοι τόσοι και πλέον προσκεκλημένοι γεμίσαμε την αίθουσά μας, όπου ο Αδ.΄. Σεβάσμιος καλωσόρισε τους παρόντες, ευχήθηκε θερμά Καλή Χρονιά με Υγεία και Κουράγιο για τα δύσκολα που μας έρχονται .

Έκανε μια αναδρομή στο έθιμο και στον φιλάνθρωπο Άγιο Βασίλειο τονίζοντας ότι :  « O Τεκτονισμός πάνω από 300 χρόνια μόνο το καλό φέρνει στην ανθρωπότητα . Γι΄αυτό και όλοι οι Τέκτονες νιώθουμε ότι η όμορφη αυτή εορτή της Βασιλόπιτας δεν τελειώνει απόψε. Συνεχίζεται ολοχρονίς στις καρδιές μας και τις κρατεί σε εγρήγορση στις υποχρεώσεις της έμπρακτης αγάπης, όχι μόνο προς τον Θεό, αλλά και προς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι μας χρειάζονται , για να ανθίζει και στη δική τους ψυχή η χαρά».    

Περαίνων ανακοίνωσε ότι  σύμφωνα με απόφαση όλων μας,  τα Χριστούγεννα  όπως κάθε χρόνο, δόθηκαν χρηματικές  ενισχύσεις  σε Ιδρύματα και συνανθρώπους της πόλης μας.

Ακολούθως ο Αδ.΄. ΑΒ,  ομιλητής της βραδιάς με θέμα « Η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων» μετά από ένα ωραιότατο παραβολικό Χριστιανικό μύθο κατέληξε λέγοντας :

« Η αγάπη αποτελεί το θεμέλιο της ζωής μας, η αγάπη μακροθυμεί και σπλαχνίζεται, δεν ζητεί να ωφεληθεί, πάντα ελπίζει, τα πάντα στέργει και τα πάντα υπομένει. Αυτή η αγάπη δεν εκπίπτει γιατί πάντα θερμαίνεται από την πύρινη πίστη και φωτίζεται από την ιερή ταπείνωση».

Μετά το τέλος της εορτής επακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας στο εντευκτήριό μας, έγινε  η καθιερωμένη βράβευση των παιδιών μας που αρίστευσαν στα σχολεία τους ΤΕΙ και ΑΕΙ και στο τέλος παρατέθηκε δείπνο μέσα σε μια ατμόσφαιρα αδελφικής αγάπης και φιλίας.