ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ…

Στο τεύχος 100/2010 «ΠΥΘΑΓΟΡΑ»  της ΜΕΓ.΄.ΣΤ.΄. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Αδ.΄. Wilmshurst  συγγραφέας γράφει  ότι ο Αδ.΄. Ian Pass μέλος της Σ.΄.ΣΤ.΄. 7622 της Οξφόρδης  εκφώνησε λόγο υποδοχής, το 1920, ενός νέου Τέκτονος με τα εξής λόγια:  « Αφήστε με να σας συγχαρώ για την ολοκλήρωση της τελετής μύησής σας με την οποία γίνατε μέλος του αρχαίου και έντιμου οργανισμού μας. Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι μια αρχαία τέχνη, που υπάρχει από αμνημονεύτων χρόνων και πιστεύουμε σταθερά ότι εκείνοι οι οποίοι ακολουθούν αληθινά  τους τρόπους του Ελευθεροτεκτονισμού τείνουν φυσικά προς μια ηθική και ακέραια διάθεση».

«Ως Ελευθεροτέκτονας , σας συνιστώ να μελετήσετε προσεκτικά τη Βίβλο της θρησκείας σας. Σας συνιστώ να την κοιτάξετε ως το αδιάλειπτο πρότυπο της αλήθειας της δικαιοσύνης και στο πλαίσιο αυτό να ρυθμίσετε τη ζωή σας σύμφωνα με τις θείες αρχές της.

Έτσι θα μάθετε τα σημαντικά πιστεύω που οφείλετε στο Θεό, στο γείτονά σας και στον εαυτό σας.

Στο Θεό , κοιτάζοντας με τον απαραίτητο σεβασμό και ευλάβεια που επιβάλλονται για τον ύστατο Δημιουργό σας, αναζητώντας την υποστήριξή Του στις νόμιμες επιδιώξεις σας και αναζητώντας τη βοήθεια και την παρηγοριά του σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

Στο γείτονά σας, ενεργώντας πάντα δίκαια απέναντί του και υποστηρίζοντάς τον σε δύσκολες στιγμές , όπως εσύ θα επιθυμούσες να έκανε αυτός για σένα σε παρόμοια περίπτωση.

Και στον εαυτό σας με το να έχει ένα προσεκτικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής για να διατηρήσετε την ύπαρξή σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τόσο πνευματικά όσο και σωματικά  έτσι ώστε σε πολλές επιτυχίες στη ζωή να τιμούν τον εαυτό σας, τον Δημιουργό σας και να αναδεικνύουν την ωφέλεια που θα λαμβάνουν όσοι σας γνωρίζουν».