Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Διάλεξη του Μεγ. Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της ΓΑλλίας


Αύριο 18/2/2012 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη , ανοιχτή προς το κοινό, του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας αδ. Γκυ Αρσιζέ. Ο Μεγ. Διδάσκαλος βρίσκεται στην Ελλάδα φιλοξενούμενος από το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ και τη Στοά "ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ 2018" .

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ήταν η πρώτη Τεκτονική Δύναμη η οποία τοποθετήθηκε ανοιχτά για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τους επαχθείς όρους των διεθνών οργανισμών λέγοντας ότι ΄΄ αυστηρότητα των μέτρων θέτει σε κίνδυνο την διατήρηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και τον κόσμο΄΄ 
Το κείμενο είχε ως εξής:

Η Χρηματοπιστωτική Κρίση και η Αναστάτωση των Δυτικών Κοινωνιών

H Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ανησυχεί με τους τρόπους της πολιτικής διαχείρισης που επιβάλλονται σε πολλές χώρες για την απάλειψη του δημόσιου χρέους. Η αυστηρότητα των μέτρων αυτών θέτει σε κίνδυνο την διατήρηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Βραχυπρόθεσμα τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν πηγή βίας, κοινωνικής αναδίπλωσης και αύξησης του εθνικισμού. Οι Ευρωπαϊκοί κανόνες που επιβάλλουν παντού τις πολιτικές των χρηματο-οικονομικών, των προϋπολογισμών, της φορολόγησης, των στεγαστικών και των μισθολογικών δεδομένων έρχονται να ραγίσουν την κοινωνική ειρήνη των χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ζητάει από τους πολιτικούς υπευθύνους να μην ενδώσουν στον ιμπεριαλισμό των «αγορών». Μία πολιτική και κοινωνική διόρθωση των οικονομικών αποκλίσεων είναι εφικτή. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να ανταπεξέλθουμε από την κρίση χρέους επιβάλλοντας ειδικότερα την έρευνα για μία μεταρρύθμιση βασισμένη στην πραγματική χρηματο-οικονομική κατάσταση των λαών και την εφαρμογή μίας δεοντολογίας εφαρμόζοντας στην ίδια την χρηματο-οικονομία τις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης. H Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας εκφράζεται εναντίον κάθε δογματισμού και Θεοποίησης του χρήματος που υποδουλώνει τους λαούς. (πηγή μεταφ. κειμένου www.tekton33.blogspot.com)